Spring til indhold
Luk

2017


MELD DIG TIL TEKSTSKRIVNING & RAP PÅ SPILLESTEDET HER:

http://www.ungvest.dk/fritidsundervisning/elektronisk_musik/

(hold 209)

 Mal i Virtual Reality og byg det periodiske system system i neon akryl. 
og byg det periodiske system system i neon akryl. 
Martin og Karsten fra Computer Clubhouse deltog i almenpædagoisk temadag om 'Robotteknologier i de naturvidenskablige fag i gymnasiet'. Temadagen blev viklet i HCA Airport og der var 17 gymnaiser repræsenteret.
Computer Clubhouse havde en stand med Virtual reality tema og viste bl.a HTC Vive og Tilt Brush frem for den nysgerrige gruppe af gymnasielærerer
.
PiskelApp -
gratis online tool til 8Bit animation 
I Computer Clubhouse / TechSpace er de gået igang med  at afsøge spændende værktøjer de unge selv kan bruge på deres ipad eller computer uden at skulle have penge op ad lommen.
Piskel app bruger man til at lave sine egne gif animation eller at lave grafik til 2D spil og det er nemt og hurtigt at  komme igang. læs mere på piskelapp.comComputer Clubhouse bygger nye MakerSpaces op flere steder.
Makerbevægelsen er over danmark og derfor er der bud efter os mange steder.
Vi er pt. ved at opbygge NG MakerSpaceNyborg Gymnasium hvilket er en stor succes indtil videre, vi har noget lignende samarbejde igang i Aarslev og flere udgaver af vores MakerSpace model på vej rundt omkring på skoler og gymnasier på Fyn.


NG MakerSpace
bliver modelen for fremtidigt maker-samarbejde med gymnasierne - der har vi en hel flok entusiastiske gymnasielærere der hjælper os med at implementere makerbevægelsen i undervisningen.
En gruppe af elever fra NG og Computer Clubhouse arbejder pt. på et projekt der i en virtuel udgave af NG Campus bruger det bedste fra henholdsvis computerspil og film.
således har de allerede bygget en brugbar 3D model af det færdige campus og er ved at bygge de forskellige undervisere
se mere her :

UNGDOMSSKOLEN
- en vej til udvikling og talent
Lige nu er der tilmelding til kurser i ungdomsskolen. Du kan gå til dans, elektronisk musik, sprog og naturvidenskab, internationalt, kultur og events, kunst og design, motor, musical og teater, natur og friluft, rytmisk musik, piger, sport og street.

 

Kom til en hyggelig eftermiddag / aften, hvor du kan få hjælp og inspiration til at upcycle dit gamle tøj. Medbring det tøj du gerne vil give et nyt liv. Vi står klar med kaffe og symaskiner. Bonusinfo: hvis man har lyst til at komme og lave tøj, men måske ikke har plads i skabet, kan man donere det til os. Vi giver det videre til lokale nødhjælpsorganisationer.- en vej til udvikling og talentLige nu er der tilmelding til kurser i ungdomsskolen. Du kan gå til dans, elektronisk musik, sprog og naturvidenskab, internationalt, kultur og events, kunst og design, motor, musical og teater, natur og friluft, rytmisk musik, piger, sport og street.


Tilmelding kurser i Ungdomsskolen sæson 2017/2018:
https://www.ungodense.dk/media/program2017_ungdomsskolen_klikbar_web1.pdf

Ungdomshusets sammarbejde med Nyborg Gymnasium

I forbindelse med vores sammarbejde med Nyborg Gymnasium besøgte Martin gymnasiet sammen med ældre elever fra computer clubhouse for at booste opmærksomheden på deres nye makerspace.
Andreas og Oliver fra Spiludviklingsholdet på ungdomshuset har arbejdet på en Virtuel udgave af campus i ferien og præsentationen vakte stor begejstring hos både elever, undervisere og vicerektor  Henrik Vestergaard Stokholm (på billedet).
Malte fra Firstmovers HF var med og filme/fotografere det hele og Emil 

Odense Street House går i dialog med de Odenseanske skatere omkring nyt skateprojekt  
Odense Street House, Ungdomshuset, og By- og Kulturforvaltningen afholdte i uge 24 i samarbejde en workshop, hvor de inviterede unge og deres forældre til en dialog omkring udnyttelsen af den million kroner, der er blevet afsat i By- og Kulturforvaltningen til skate-området, og som Street House har fået til ansvar at forvalte.  
”Det er alfa og omega at brugerne bliver hørt i beslutninger omkring hvad pengene skal bruges til” udtaler Mike, der er daglig leder af Odense Street House 
 Workshoppen var tænkt som det første af flere tiltag til at få ideer, inspiration og behovsafklaring fra de faktiske brugere af skate-faciliteterne. Dialogen vil nu fortsætte i forvaltningen og i ledelsen af Odense Street House, og brugerne vil løbende kunne følge med i udviklingen af projektet på Facebook og Instagram.

Rejser.

Vi har i år været i henholdsvis Paris, Barcelona, Berlin, New York og Washington. Alle ture med gode oplevelser for eleverne, både hvad angår det studiemæssige som det sociale aspekt. En god anekdote fra en af rejserne: De 40 elever, der var i Washington, var så uheldige at skulle vente i over fem timer på flyet i Kastrup. I dag er de så heldige – via FlyHjaelp.dk – at få hver 4.000 kr. udbetalt i kompensation for forsinkelsen.Prøver.

Alle de skriftlige prøver er nu vel overstået. Vi venter så spændt på karaktererne, som i år - for første gang nogensinde – suverænt bliver givet af den beskikkede censor for hvert fag. Effektivisering hedder det. Faglærerne er altså som med-vurderende sat på porten, hvilket er yderst utilfredsstillende. De mundtlige prøver løber i ugerne 22-25, hvor der den sidste uge også er translokationer og derefter en yderst velfortjent sommerferie – til eleverne. Lærerne fortsætter med akademidage.Næste skoleår.

På nuværende tidspunkt har vi 248 nye elever i hus. Vi har haft samtaler med næsten alle og hovedparten får besked om optagelse d. 14. maj – de sidste fra Enkeltfag d. 18. Fordelingen på klasser ser pt. således ud: Bellinge har 97 tilmeldte, Camp10 har 80, Enkeltfag 25, Iværksætter 25 og Medie 21.Hvor vi indtil nu har været to til at lede og fordele, vil der fra næste år kun være Martin Hosbond, da undertegnede efter ca. 20 år med 10. klasser i ungdomsskolen takker af – ’og får sig et liv’.

Hilsen

Niels


Elever fra Odense Tekniske Gymnasium vinder flere priser i landsdækkende talent konkurrence.

En lille sort boks på størrelse med en ringklokken og monteret på et cykelstyr kan være med til at mindske antallet af cykeluheld og redde liv i trafikken fremover.

SafeBike, som boksen hedder, er nemlig forbundet med mobiltelefonen og gør det nemt at skifte mellem sangene og skrue op og ned uden at tage blikket fra trafikken.

Opfindelsen er så god, at den netop har indbragt opfinderne, Vincent Olesen og Anders Østerby fra 1.A på Odense Tekniske Gymnasium, førsteprisen i den landsdækkende talentkonkurrence "Unge Forskere" i kategorien "Technology".

Præmien på 15.000 kroner og en rejse til Los Angeles blev overrakt af Prins Joachim og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Juryen slog i sin begrundelse for at give prisen til de to unge 1. g'ere netop ned på det faktum, at Safebike løser et relevant problem - at fire ud af fem uheld skyldes uopmærksomhed, primært forårsaget af smartphones.

- Brugervenlighed og driftssikkerhed har høj prioritet, hed det blandt andet.(tekst er fra Fyens.dk)
Ungdomshuset siger tillykke til drengene for præmien og opfindelsen.  Vi er utroligt stolt at have Vincent Olesen som en af vores daglig brugere på Elektronik værksted samt deltager på MakerCity festival. 


Designer hold hygge i Ungdomshusets VIP lokaler.
Kom med til fantastiske Hamburg

Fra Skt Pauli til centrum - skynd dig, der er stadig plads. 

Vi starter turen i det cool område omkring Karolinenviertel, som bugner med en masse sjove butikker og vi besøger også her det store loppemarked Flohschanze. 
Herefter går vi samlet mod Hamburg centrum, hvor der bliver rig mulighed for at shoppe i Hamburgs kæmpe highstreets butikker. Shoppedagen ender i den populære vintage butik Vintage & Rags. 

Vi slutter turen af med aftensmad + en sodavand som er inkluderet i prisen for turen. 

Dato: 28. oktober 2017

Afrejse Ungdomshuset: kl. 6.00 og ankomst ca. kl. 00.00. 

Pris: 300 kr. (Inkl. aftensmad + vand, + rejse) 

Hold: V153
Computer Clubhouse Julegaveværksted 

GAME JAM 2017
Nu er tilmeldingen til dette års Game Jam åben, og i år kan du deltage enten i København, Aarhus eller Odense – så skynd dig ind og meld dig til!

Alle kan være med når vi d. 18. November åbner dørene for kodeinteresserede børn og unge. Alle deltagere bliver inddelt i grupper, der i fællesskab skal idégenerere, designe og kode deres eget spil på 24 timer.

Microsoft lægger endnu engang hus til Game Jam i København, i Aarhus finder det sted hos Ditmer og i Odense i Ungdomshuset.


For at deltage forventer vi, at man som minimum har stiftet bekendtskab med Scratch, dog behøver det ikke være på højt niveau, da gruppen også kan består af nogle der kan lide at arbejde med grafik, lyd og idéudvikling. Derudover skal du være mellem 7-17 år gammel, og have mod på at overnatte sammen med en masse andre børn – uden mor og far.

Det koster 200 kr at deltage, og alle deltagere får en Game Jam t-shirt, goodiebag, forplejning… og måske en præmie. Tilmelding foregår via medlemssystemet.

Husk, at det er først til mølle!


 Ugen der gik på Ungdomshuset !!!
Ungdomshuset var igen del af HC Andersen festival og vore kære praktikanter har været med at pynte gadebilledet. Tak til alle.  


 


 


WHUT WHUT LovelySaturday Dance Battle Is Back.

Efter succesen med Lovely Saturday to år i træk, vil vi i år gentage succesen. Lørdag d.10.juni i Ungdomshuset Odense er der underholdning og aktiviteter i tidsrum 15-22. Sidste år var der Workshop med Beatbox og Stormp, Dance battle, musik og fest. I år vil vi gør det endnu vildere.
I år er der muligheden for at stille op til en Koreografi konkurrence. I skal have en dans klar og min 3 danser pr hold og max 5. Musikken er frit valg men der må max være 2 minutter.

Entre 25 kr.

DJ:
er på vej

Hosting:
Aaron Le og Simon Adel

Dance battle er for alle som har lyst til at vise deres fedeste move på dansegulvet. Du kan stil op som Breakdancer, Hip Hop danser, wacking danser, Twerk danser, pop og lock danser eller noget helt dit eget.

Du/I Behøves ikke at være danser for at deltage, du/I kan nemlig kom og støtte danser og stemme på din favorit danser. Vi har brug for jeres energi og det har danserne også.

Tilmeld jer og jeres hold til
Aaron Le eller Al_Aaronle@hotmail.com

Spread the word. tage jeres venner/veninder og forældre i hånden og kom og opleve en fedeste Saturday.
Sted:
Ungdomshuset Odense 
Nørregade 60
5000 Odense
 Se mere

Røde Himmel

Den 22. april er der igen Røde Himmel som arrangerer en koncert her i Ungdomshuset Odense Nørregade 60 kl.19-23.59
Røde Himmel #7:
Band navn: Franske Piger -Vicarage - Yune

 


GameJam på Ungdomshuset

Til et GameJam findere man sammen i grupper , og så har man 12 timer til at opfinde et computerspil, kortspil eller brætspil. Der vil blive trukket et tilfældigt tema, som spillet skal handle om, eller på én eller anden måde få ind i sit spil.
I slutningen af GameJammet har hver gruppe 10 minutter til at fremvise deres spil og der kåres vindere i forskellige kategorier.
Vi skal arbejde i GameMaker & Unity & Scratch - man behøver ikke at have prøvet det før - vi hjælper dig.
Vi har et deltager max på 30 børn/unge.


Progam:
9:00 velkommen, kaffe, the og kage.
9:30 temaet for gamejam bliver udtrukket og vi deler grupper op.
10:00 produktion af spil i grupperne
11:30 frokost / pitch fra grupperne...
12:00 produktion af spil i grupperne
17:30 aftensmad ( pizza & sodavand ) / pitch fra grupperne
18:00 produktion af spil i grupperne
19:30 præsentation af spil-ideer & færdige spil.
20:00 kåring af vindere
20:30 oprydning & tak for denne gang.

Link til tilmelding:
http://www.ungvest.dk/fritidsundervisning/medier_og_teknologi/
Junior Game Jam - hold 349
Kontaktperson :
Martin lilliendal Hansen
mobil 25 46 14 27
mail mlh1407@gmail.com


DFUNK( Dansk Flygtningehjælp Ungdom) fundraising event- flygtninge i fokus
Kom til en hyggelig aften i Mandags café på Ungdomshuset. Køb lækker mad, øl, sodavand og kage til gode priser.
Alt overskud bliver doneret til en god sag.

Kom til en hyggelig aften i Mandags café på Ungdomshuset. Køb lækker mad, øl, sodavand og kage til gode priser. Alt overskud bliver doneret til en god sag.

Join us for a nice evening at Monday's Café at Ungdomshuset. You can buy delicious food, beer, soda and cake to good prices.
All the profits will be donated to a good cause.


Mandag den 20. Marts 2017 kl.18.00
Ungdomshusets Cafe
Nørregade 60 5000 Odense CStreethouse Odense holder fødselsdag. Program starter kl.14.00. Vi glæder os til at se jer!!

Female Festival
3 dages festival med fokus på skabende kultur, debat og workshops.
Vi ønsker at skabe en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor der er fokus på feministiske ideer, værdier og udfoldelsesmuligheder. Vi vil udvikle en dynamiske platform, som giver plads til unge fra nær og fjern og med vidt forskellig baggrund samt til et bredt spektrum af kulturelle arrangementer. Læs mere om festival på http://femalefestival.dk/ eller følg os på facebook  https://www.facebook.com/femalefestival/about/